Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Φινλανδία έτοιμη να καταρρίψει τα ουκρανικά drones που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της

Η Φινλανδία έτοιμη να καταρρίψει τα ουκρανικά drones που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της
Οι φινλανδικές ένοπλες δυνάμεις θα είναι έτοιμες να τα εξουδετερώσουν με στρατιωτικά μέσα
Η Φινλανδία είναι έτοιμη να καταρρίπτει μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εισέρχονται κατά λάθος στον εναέριο χώρο της, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Antti Häkkänen.
Όπως ανέφερε, λόγω της εγγύτητας της χώρας με ρωσικές στρατηγικές εγκαταστάσεις, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ουκρανικά drones να παρεκκλίνουν της πορείας τους και να εισέλθουν στη φινλανδική επικράτεια.
Σε μια τέτοια περίπτωση, οι φινλανδικές ένοπλες δυνάμεις θα είναι έτοιμες να τα εξουδετερώσουν με στρατιωτικά μέσα.
Ο Häkkänen αποκάλυψε επίσης ότι οι φινλανδικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν λάβει εκ των προτέρων στοιχεία για πιθανές επιθέσεις ουκρανικών drones με κατεύθυνση την Αγία Πετρούπολη, γεγονός που επέτρεψε στις αρχές να προετοιμάσουν σχέδιο αντιμετώπισης σε περίπτωση παραβίασης του φινλανδικού εναέριου χώρου.
Οι δηλώσεις υπογραμμίζουν την αυξημένη επαγρύπνηση της Φινλανδίας απέναντι στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και τους κινδύνους για την ασφάλεια της περιοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης